Govoreći o pravilnom gospodarenju otpadom na području općine Lokvičići, najbitnija stavka je svaki građanin odnosno vi. Proces pravilnog odlaganja otpada može krenuti već i od Vas samih.

U Općini već nekoliko godina unatrag odvoz kućnog otpada vrši se tokom tjedna u različite dane po mjestima. Mole se građani da svoj kućni otpad odlažu poslije podne ili  ujutro do osam sati. Krupni otpad odvozi se prema potrebi, a kontejneri za tu namjenu nalaze se na groblju Sv. Ante.

Pravila za odvojeno prikupljanje otpada po vrstama:

  • Papir (novine, časopisi, bilježnice kartoni, uredski papir, papirnate vreće, knjige) u kontejner namjenjen odlaganju papira.
  • Plastična ambalaža (plastičneboce u svim bojama, plastičnu ambalažu deterdženata i šampona i sl.)u kontejner namjenjen odlaganju plastične ambalaže.
  • Metalna ambalaža (metalne boce u svim bojama, limenke raznih napitaka i konzerve prehrambenih proizvoda i sl.) u kontejner namjenjen odlaganju metalne ambalaže.
  • Staklo (staklene boce i tegle i sl.) u kontejner namjenjen odlaganju staklene ambalaže.
  • Odjeća (koja ne zadovoljava vaše estetske kriterije, a sasvim je funkcionalna te se može reciklirati kod brojnih ustanova u kontejner namjenjen odlaganju odjeće.
  • Krupni otpad (stari namještaj i druge predmete veće mase) u kontejner namjenjen odlaganju krupnog otpada.

Svako odlaganje otpada bilo koje vrste je zabranjeno osim za to predviđenim mjestima kako je i navedeno u gore spomenutim pravilima za odvojeno prikupljanje otpada.

Svaki građanin koji se ne bude predržavao navedenih pravila biti će kažnjen novčanom kaznom, a isti otpad biti će uklonjen o njegovu trošku.

Svaki građanin može prijaviti prekršitelja za nepropisno odloženi otpad na dolje propisanom obarscu.

PODNOSITELJ PRIJAVE ZA NEPROPISNO ODLAGANJE OTPADA 

PODNOSITELJ PRIJAVE ZA NEPROPISNO ODLAGANJE OTPADA

Skip to content