Pristupačnost mrežnih stranica

Izjava o pristupačnosti

Stupanjem na snagu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske, Općina Lokvičići će nakon provedbe testiranja pristupačnosti, na ovim stranicama objaviti Izjavu o pristupačnosti svog mrežnog sjedišta i aplikacija vezanih uz usluge i projekte, njihovoj usklađenosti s Direktivom (EU) 2016/2102, te omogućiti pružanje povratnih informacija korisnika radi daljnjeg unaprjeđenja mrežne pristupačnosti.

 

 

Općenito

Stranica www.lokvicici.hr nastoji osigurati pristupačnost svojih usluga za osobe s invaliditetom. Uložena su znatna sredstva kako bi se pojednostavilo korištenje stranice te da postane pristupačnija za osobe s invaliditetom, u čvrstom uvjerenju da svaka osoba ima pravo na dostojanstven, ravnopravan, udoban i neovisan život.

Općina Lokvičići prepoznaje važnost osiguravanja digitalne pristupačnosti za sve korisnike, s posebnim naglaskom na lakšem pristupu javnim uslugama i informacijama osobama s invaliditetom, primjenjujući, u najvećoj mogućoj mjeri, Direktivu (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

 

 

Pristupačnost na stranici www.lokvicici.hr

 

Na stranici www.lokvicici.hr dostupan je One Click Accessibility. Ovaj softver omogućuje stranici www.lokvicici.hr da poboljša usklađenost sa Smjernicama za osiguravanje pristupačnosti mrežnih sadržaja (WCAG 2.1).

 

 

Omogućavanje izbornika pristupačnosti

Izbornik pristupačnosti stranice www.lokvicici.hr može se aktivirati klikom na ikonu izbornika pristupačnosti koja se pojavljuje u desnom gornjem uglu stranice. Nakon pokretanja izbornika pristupačnosti, molimo pričekajte trenutak dok se izbornik pristupačnosti ne učita u cijelosti.

 

 

Izjava o pristupačnosti

Kao tijelo javnog sektora, Općina Lokvičići nastoji svoje mrežne stranice www.lokvicici.hr učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19), od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

 

 

Status usklađenosti

Mrežna lokacija www.lokvicici.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

 

 

Samoprocjena

Samoprocjena Tijela javne vlasti sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

 

Odricanje od odgovornosti

www.lokvicici.hr i dalje ulaže napore kako bi neprekidno poboljšavala pristupačnost svoje stranice i usluga u uvjerenju da je naša kolektivna moralna obveza omogućiti neprekidno, dostupno i neometano korištenje osobama s invaliditetom.
Unatoč nastojanjima da sve stranice i sadržaji na www.opcina-cista-provo.hr budu u potpunosti dostupni, postoji mogućnost da neki sadržaji nisu još u cijelosti prilagođeni najstrožim standardima pristupačnosti, moguće zbog toga jer nije pronađeno ili utvrđeno najprikladnije tehnološko rješenje.

 

Ovdje smo za vas

Ako imate poteškoća s bilo kojim sadržajem na stranici www.lokvicici.hr ili trebate pomoć u vezi bilo kojeg dijela naše mrežne stranice, molimo da nas kontaktirate u uobičajeno radno vrijeme koje je tu dolje navedeno, pomoći ćemo vam sa zadovoljstvom.

 

 

Priprema izjave o pristupačnosti

Ova izjava sastavljena je u rujnu 2020. godine. Za pripremu Izjave korištena je metoda samoprocjene.

 

 

Kontaktirajte nas

Ako želite prijaviti problem u vezi pristupačnosti, imate pitanja ili trebate pomoć, molimo kontaktirajte nas:

  • E-poštom: opcina.lokvicici@gmail.com
  • Telefonom: +385 21 853 700
  • Poštom: Općina Lokvičići, Krista Kralja 1, Lokvičići 21263, Krivodol

 

 

Postupak praćenja provedbe propisa

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora provodi Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućeg odgovora na obavijest ili zahtjev možete se obratiti Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske koji provodi inspekcijski nadzor.

Povjerenika za informiranje možete kontaktirati:

  • elektroničkom poštom: ppi@prisupinfo.hr
  • telefonom na broj 0917850408
  • poštom na adresu Zvonimirova 17, 10000 Zagreb (privremena adresa)
  • pristupinfo.hr

Ažurirano: rujan 2020.

Skip to content