Poštovane, poštovani,

ovim Vas putem obavještavam o radu Ispostave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za Splitsko-dalmatinsku županiju sa sjedištem u Splitu, Obala Ante Trumbića 4 (zgrada Hrvatske gospodarske komore (HGK); 1 kat).

Kako bi mikro, mali i srednji poduzetnici, uključujući i OPG-ove, s područja naše Županije pravovremeno dobivali sve potrebne informacije o dostupnim financijskim instrumentima (jamstva, zajmovi), programima i bespovratnim sredstvima, pozivam Vas na suradnju u smislu razmjene informacija i obostrano uključivanje u događanja na ovu temu. U tom smislu lijepo molim da me uključite (pozovete kao gosta, predavača ili sudionika) u aktivnosti i događanja koja organizirate prema poduzetnicima s Vašega područja.

Također, bilo bi poželjno (ukoliko je moguće) da na mrežnim stranicama Grada/Općine/ustanove/institucije/agencije (kao i na društvenim mrežama, ukoliko ih imate) stavite informaciju o otvorenoj Ispostavi s mojim kontaktima (iz potpisa ovog e-maila) kako bi bili na raspolaganju zainteresiranim poduzetnicima, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

HAMAG BICRO trenutno za poduzetnike i OPG-ove ima otvorene:

Mikro zajam za ruralni razvoj (investicija te do max 30% iznosa investicije za obrtna sredstva; https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-zajma/investicije/mikro-zajam-za-ruralni-razvoj/)
Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj (za obrtna sredstva; https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-zajma/obrtna-sredstva/mikro-zajam-za-obrtna-sredstva-za-ruralni-razvoj/)
ESIF Ograničeno portfeljno jamstvo (investicija do max 150.000,00 EUR te do max 30% iznosa investicije je za obrtna sredstva; https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-jamstva/msp/portfeljna/partneri-esif-ograniceno-portefeljno-jamstvo/)

Detalji i Programi su na: https://hamagbicro.hr/poduzetnicima-na-raspolaganju-investicijski-zajmovi-hamag-bicro-a-iz-sredstava-npoo-a-te-izmijenjeni-mikro-i-mali-investicijski-zajmovi-za-ruralni-razvoj/.

Informacije o otvorenim Pozivima za bespovratna sredstva (Ministarstvo gospodarstvo i održivog razvoja):

O svim budućim natječajima i pozivima (čije se otvaranje očekuje kroz travanj i naredne mjesece) pravovremeno ću Vas obavijestiti kako biste imali što kvalitetnije informacije koje možete komunicirati prema zainteresiranim poduzetnicima. Naravno, po dobivanju više informacija o svim natječajima u mogućnosti sam i održati prezentacije za poduzetnike, kao i za kolegice i kolege iz Gradova/Općina/ustanove/institucije, sve natječaje i mjere koje HAMAG-BICRO ima na raspolaganju, te uvijek možemo dogovoriti održavanje radionice/predavanja/panela ili sl. za poduzetnike i zainteresiranu javnost i u Vašem Gradu/Općini.

Također, ljubazno bi Vas zamolila podatke o trenutno otvorenim javnim pozivima i natječajima za mikro, male i srednje poduzetnike, uključujući OPG-ove, kao i o planu natječaja za 2022. godinu za Vašu JLS (odnosno, JRS), a kako bi i s naše strane, na jednome mjestu, mogli poduzetnicima dati informacije i o potporama koje nude njihove JLS (odnosno njihova JRS).

Na kraju, ukoliko smatrate važnim proslijediti ovaj e-mail prema drugim institucijama, ustanovama i/ili agencijama i sl. koje u Vašoj JLS (JRS) pružaju usluge ili potporu poduzetnicima, slobodno prosijedite. U cilju je da Ispostava bude na raspolaganju za upite te da bude kontakt točka gdje će poduzetnici dobiti informacije o svim mjerama na koje mogu aplicirati u svojoj JLS, regionalno (JRS) i na nacionalnoj razini, ali i za međunarodne projekte (npr. Eureka, Eurostar i dr.).

Za sve upite stojim Vam na raspolaganju te se veselim suradnji.

Srdačno,
Ina Despotović
Služba za koordinaciju | Sektor za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju
HAMAG-BICRO Ispostava Split
Obala Ante Trumbića 4, 21 000 Split
M: +385 99 819 4539 |E:  ina.despotovic@hamagbicro.hr

Skip to content