Realizacija projekta ”Projekt Zaželi u Lokvičićima” priveo se kraju. Općina Lokvičići  Projekt je provodila u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Split i Centrom za socijalnu skrb Imotski koje skrbe o nezaposlenim osobama, starijim i nemoćnim osobama kojima je potrebna tuđa pomoć i njega oko obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.004.354,00 kn, razdoblje provedbe Projekta trajalo je 30 mjeseci.

U skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava planirano je zapošljavanje 6 žena iz ciljnih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na razdoblje od 24 mjeseca. Zaposleno je 6 žena u periodu od 1. veljače  2019. godine do 31. siječnja 2021. godine gdje se provodila kontinuirana skrb o krajnjim korisnicima. U Projekt je bilo uključeno ukupno 34 krajnja korisnika kojima su na mjesečnoj razini dostavljani paketi sa kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Sve ostale planirane aktivnosti Projekta uspješno su ostvarene: nabavljena je računalna oprema, uspješno završena edukacija žena, organizirana je svečana prezentacija ciljeva projekta, dizajnirani i tiskani plakati, dizajnirana i postavljena web aplikacija, u svrhu promidžbe nabavljena je radna odjeće, rokovnici.

Zaposlen je Voditelj/koordinator projekta koji je uredno provodio planirane zadatke i potrebe projekta, aktivnosti promidžbe i vidljivosti, komunikaciju s partnerima i dobavljačima, vođenje projektnog tima, kontrolu rada gerontodomaćica te praćenje i analizu njihovih dnevnika rada, brigu o krajnjim korisnicima, kao i praćenje i izvještavanje.

Možemo zaključiti da je projekt imao značajan utjecaj na kvalitetu života kako žena tako i krajnjih korisnika uz ostvarenje glavnih ciljeva projekta: razvoj socijalne usluge za 34 starijih i nemoćnih korisnika te zapošljavanje i povećanje zapošljivosti pripadnica teže zapošljivih skupina. Kroz uspješno odrađen program edukacije za gerontodomaćice olakšat će se ženama potraga za poslom na sličnim radnim mjestima.

Prijavljen je novi projektni prijedlog na otvoreni natječaj (poziv) ”Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II”. Dana 25.05.2021. god. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i samim time je započela provedba ”Projekta Zaželi u Lokvičićima II”.

Skip to content